TULAY OZCAN

İzleyiciler

30 Kasım 2012 Cuma

Paris, Milano, Pissa(!7-28 Temmuz 2012 Bosna Hersek Gezisi)






23 Temmuz Pazartesi akşamı saat 22:00 sıralarında Paris eyfel kulesinin altındaydık. Makinamın şarjının bitmesi dolayısıyla gece çok çekim yapamadım. Ama Eyfel ışıklandırmayla gece muhteşem görünüyordu. Sonra Paris'teki otele yerleştik





Montmartre Tepesinin üzerinde kurulan Sacre-Coeur Bazalikası çok görkemli görünüyor. Fakat merdivenleri çıkarken idrar kokusu çok rahatsız etmekte. Merdivenler de birçok işportacı bulunmakta.




Bu tepenin eteğinde dar sokak bulunmakta sokak boyunca bir çok hedşyelşk eşyalar satan dükkanlardan oluşmaktadır. Ama en çok aşağıdaki resimde görülen takılar ve giyim eşyalarının satıldığı dükkan benim ilgimi çekti.


B

ve Notre Dome Bütün heybetiyle karşımızdaydı.


Ayrıca Paris'te başka avrupa ülkelerinde gördüğüm bu mersedes ve reno markalı arabalar çok ilgimi çekti.

Sokaklarda el yapımı resimlerde satılmakta.

İşte benim içini çok görmek istediğim fakat zaman azlığı nedeniyle sadece dışını görebildiğim Louvre müzesi

Paris'ten sonra güneye Milano'ya indik. Bir çok tünellerden geçtik. Asağıdaki Duomo di Milano katedrali 4oo yılda yapılmış. Muhteşem bir yapı.




Katedralin yanında ünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olanGalleria Vittorio Emanuele II bulunmakta.
Aşağıda da Pisa Kulesi, İtalya'nın kuzeyindeki Pisa şehrinde Piazza dei Miracolide (İtalyanca Mucizeler Meydanı) yer alan çan kulesidir. Pisa Kulesi bitirildiği tarihten itibaren güneye doğru eğilmeye başlamıştır. Bunun sebebi temeldeki yumuşak zemindeki bir çökmedir. Bu görülen yeşillğin yan tarafı ve dışarıda yanyana oluşan bir çok hediyelik eşya satıcılarından oluşmaktadır. Nereye bakacağını şaşırıyor insan. Eğer benim gibi alışverişi çok seviyorsanız başınız dönüyor

Pisa'dan sonra Roma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder