TULAY OZCAN

İzleyiciler

30 Aralık 2013 Pazartesi

PIRASALI KÜÇÜK KEKLER (Muffinler)




Bu hafta içerisinde misafirlerim geldi. Bende onlara değişik bir tuzlu yapmak istedim. Araştırdım  Sofra Dergisinin özel çıkardığı Ramazan isimli kitabından yaptım . Sizlere de tarifini vereyim

PIRASALI MUFFİN
         
      
        Malzemeler:

  • 250 gr. pırasa ( ben 5-6 tane kullandım.)
  • 2  su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 125 gr. + 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 adet havuç
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • tuz
        Üzerine:
  • Bir kutu krema
  • 2 adet yumurta
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı rendelenmiş peynir
     Önce içini hazırlayalım. Pırasaları ince ince doğrayalım. Rendelenmiş havuç ve fesleğeni ekleyelim. Zeytin yağında  kavuralım. İçine  tuz ilave edelim. Soğuması için bir kenara bırakalım.
      Un, süt , oda sıcaklığında olan 125 gr. margarini ve biraz tuz atıpda karıştırın. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurun üzerine nemli bir bez örtün veya streç film ile kaplayın. Buzdolabın da yarım saat dinlendirin.
      Muffin kalıplarını yağlayın. Buzdolabın dan aldığınız hamuru 12 parçaya bölün. Elinizle hafif inceltin. Kalıbların içine hamurları yerleştirin.Ortalarına pırasalı harçları paylaştırın.
      Derin bir kasede Krema , yumurta ve sütü birlikte çırpın. Rende peyniri ekleyin. Muffinlerin üzerine paylaştırın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana  kadar pişirin. Ilıdıktan sonra kalıplardan çıkarın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder